Sūreliai – lietuvių pamėgtas ir neretai sveiku užkandžiu laikomas desertas. Tačiau parduotuvėse randami sūreliai neretai turi didelius kiekius pridėtinio cukraus ir mažai naudingų medžiagų. Su šiuo receptu namuose pasigaminsite ne tik skanius, bet ir subalansuotai mitybai tinkančius sūrelius!
Glaistyti varškės sūreliai
Course: Receptai1
porcija30
minutesSkanūs, bei subalansuotai mitybai tinkantys sūreliai.
IngredientAI
Avižų ir obuolių skaidulinių medžiagų ar baltyminio mišinio Formula 3 – 1 m.š.
Kokoso aliejaus arba kakavos sviesto – 40ml (kakavos sviesto);
Kakavos – 1 a.š.;
Varškės – 200 gr.;
Juodojo šokolado – 100g.
PARUOŠIMAS
- Sumaišykite pusė varškės su skaidulomis „aviža-obuolys“, kitą pusę su ¾ kokosų aliejaus ar garų vonelėje išlydytu kakavos sviestu;
- Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, į jį įdėkite lakavą ir likusį kokosų aliejų ar kakavos sviestą, gerai išmaišykite;
- Iš varškės masės rankomis suformuokite norimos formos sūrelį, jį dėkite į formelę ir apliekite šokolado mase;
- Suformuotus ir aplietus sūrelius dėkite į šaldymo kamerą;
- Po kelių valandų mėgaukitės namų gamybos sūreliais!
Notes
Recepte naudojami Herbalife produktai: